Results 1 to 13 of 13

Thread: How to modify your Picoswitch

  1. #1
    Now then, It's TOPPER! Topper's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    South
    Posts
    11,573

    Thumbs up How to modify your Picoswitch

    A pictorial guide on how to modify your Picoswitch which can be purchased HERE








  2. #2
    Moderator The Trooper's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Selkirk, Scottish Borders
    Posts
    6,233

    Default

    Top pictorial Topper

  3. #3
    Member
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    london sw
    Posts
    129

    Default

    try the.. servo relay ..form active robots same as a picoswitch but no mod needed as it works both ways http://www.active-robots.com/product...vo-relay.shtml i have had 2 on test from active robots there as good as the pico but no mod needed

  4. #4
    Baja-Forum Maniac Stumungous's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    1,075

    Default

    What is this going to do exactly?

  5. #5
    Baja-Forum Maniac bajamanic's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Cheshire, England
    Posts
    2,403

    Default

    ive seen this mod and its excellent. i just used a battleswith from the robot shop as it is ready to wire straight into.
    Normally-closed (NC) contacts disconnect the circuit when the relay is activated; the circuit is connected when the relay is inactive

    Normally-open (NO) contacts connect the circuit when the relay is activated; the circuit is disconnected when the relay is inactive.

  6. #6
    Member
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    london sw
    Posts
    129

    Default

    basically wire it across the terminals on your engine kill button. plug into aux in your radio.. if you lose battery power or you flick your 3rd channel it will kill your engine. will also work when you lose signal but not with all radios .............

  7. #7

    Wink

    Please Mods, give credit and ref to original sources.
    These pics were posted by HBF member ATRepair in Dec 2008, in the thread PICO Killl switch - LED status Installation

  8. #8
    Now then, It's TOPPER! Topper's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    South
    Posts
    11,573

    Default

    Quote Originally Posted by Baja Storm View Post
    Please Mods, give credit and ref to original sources.
    These pics were posted by HBF member ATRepair in Dec 2008, in the thread PICO Killl switch - LED status Installation

    Yeah I'm not claiming the guide, think I got the pics off MSUK.

  9. #9
    Member
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    uk
    Posts
    152

    Default Kill switch

    Quote Originally Posted by jea View Post
    try the.. servo relay ..form active robots same as a picoswitch but no mod needed as it works both ways http://www.active-robots.com/product...vo-relay.shtml i have had 2 on test from active robots there as good as the pico but no mod needed
    which switch is it as theres 3 on this page link ?
    does it work with a spektrum system ?
    Last edited by rhino20; 12-01-2011 at 21:52. Reason: added ?

  10. #10
    Baja-Forum Maniac Corbs10's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Wrexham
    Posts
    2,530

    Default

    Quote Originally Posted by rhino20 View Post
    which switch is it as theres 3 on this page link ?
    does it work with a spektrum system ?
    this 1

    http://www.active-robots.com/product...coswitch.shtml

  11. #11
    Member
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    london sw
    Posts
    129

    Default

    Quote Originally Posted by rhino20 View Post
    which switch is it as theres 3 on this page link ?
    does it work with a spektrum system ?
    i have the middle one working on a dx3s . the pico is as good but you will have to do the mod...

  12. #12
    Member Half-Dead's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Sheffield
    Posts
    354

    Default

    Wasnt there someone in america that did this type of mod as a business? I cant remember his name now its been sooo long

  13. #13
    Baja-Forum Maniac Stumungous's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    1,075

    Default

    Killer RC is their new name: http://www.killerrc.com

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •